Dallimet midis INOX AISI 304 dhe 316

Çeliku inox identifikon familjen e çeliqeve që përmbajnë të paktën 11% krom, një element që ndihmon në formimin e një shtrese të hollë mbrojtëse kundër korrozionit. Dallimi kryesor midis të dyve është se AISI 316 përmban molibden për një përqindje jo më pak se 2%. Por cilat janë avantazhet? Vrazhdësia e zvogëluar e sipërfaqes: rezulton […]

S700

Çelik i laminuar në të nxehtë në temperaturë të kontrolluar, me karakteristika të rezistencës së lartë për formimin në të ftohtë. Lloji i furnizimit: i petëzuar Formati: llamarina

11SMnPb30

Çelik me një prani masive të plumbit dhe squfurit të cilet ndihmojnë në përpunimin mekanik (bluarjen, kthimin, etj.) Pa ndikuar në karakteristikat mekanike. Lloji i furizimit: Natyral Formati: shufra të rrumbullakëta, shufra të shesha

C40

Çelik në karbon qe përdoret për ndërtimin e pjesëve mekanike. Lloji i furnizimit : Natyral Formati : shufra të sheshta, shufra të rrumbullakëta, shufra katrore

321

Çelik austenitik me shtimin e titanit i cili jep rezistencë më të mirë ndaj korrozionit pas ekspozimit ndaj nxehtësisë (p.sh. saldimet). I përshtatshëm për ndërtim në sektorin kimik, motorët me djegie të brendshme, rezervuarët dhe cisterna nën presion. Formati: llamarina, shufrat ë rrumbullakëta

310S

Çelik austenitik i pandryshueshëm i saldueshëm. Mund të përdoret në një mjedis oksidues deri në 1050 °. I përshtatshëm për ndërtime pjesë me ekspozim të fortë ndaj nxehtësisë, mjediseve kimike dhe sektorit të naftës. Formati: llamarina, shufrat ë rrumbullakëta

316Ti

Çelik austenitik me titan: rezistencë e shkëlqyeshme ndaj korrozionit intergranular . I përshtatshëm për ndërtime në industrinë detare, petrokimike, ushqimore. Formati: llamarina, shufrat ë rrumbullakëta

AISI 316L

Çelik austenitik i pandjeshëm ndaj korrozionit intergranular deri në 400 °. I saldueshëm, i përshtatshëm për ndërtim në sektorin e naftës, kimik dhe ushqimor. Formati: llamarina, shufrat ë rrumbullakëta, shufra të sheshta, shufra katrore, ​​shufra gjashtëkëndore

304L

Celik austenitik rezistent ndaj korrozionit, i saldueshëm. I përshtatshëm për ndërtimin e përbërësve për industrinë ushqimore, tekstile dhe kimike. Formati: llamarina, shufrat ë rrumbullakëta, shufra të sheshta, shufra katrore, ​​shufra gjashtëkëndore

431

Çelik me prani masive të plumbit dhe squfurit që ndihmon në përpunimin mekanik (frezimin, kthimin, etj.) pa ndikuar në karakteristikat mekanike. Çelik i temperueshëm me rezistencë të mirë ndaj korrozionit. I përshtatshëm për ndërtimin e valvulave, boshteve të pompës dhe mbajtësve të helikës. Lloji i furnizimit: i bonifikuar Formati : shufra të rrumbullakëta