Dallimet midis INOX AISI 304 dhe 316

Çeliku inox identifikon familjen e çeliqeve që përmbajnë të paktën 11% krom, një element që ndihmon në formimin e një shtrese të hollë mbrojtëse kundër korrozionit. Dallimi kryesor midis të dyve është se AISI 316 përmban molibden për një përqindje jo më pak se 2%. Por cilat janë avantazhet? Vrazhdësia e zvogëluar e sipërfaqes: rezulton në rezistencë më të madhe ndaj korrozionit dhe lustrohet më lehtë Më higjenike dhe për këtë arsye e përshtatshme për përpunim në industrinë ushqimore Rezistencë më e madhe ndaj korrozionit Nuk i ndryshon vetitë kromatike dhe nuhatëse të materialit të përmbajtur Lakueshmëria: është më lehtë të punosh si me punë të ftohtë ashtu edhe me punë mekanike Rezistencë ndaj temperaturës së lartë. Për të dalluar lehtësisht këto çelikë, ka reagens në treg të cilët, nëse aplikohen në sipërfaqen që do të analizohet, prodhojnë një ngjyrë kafe kur përmbajtja e molibdenit është më pak se 2% që është minimumi i pranueshëm për AISI 316. Spektrometrat janë zgjidhja më e përshtatshme dhe më e shpejtë (por edhe më e shtrenjtë) për të kontrolluar AISI të materialit.

Facebook
Email