Dallimet midis INOX AISI 304 dhe 316

Çeliku inox identifikon familjen e çeliqeve që përmbajnë të paktën 11% krom, një element që ndihmon në formimin e një shtrese të hollë mbrojtëse kundër korrozionit. Dallimi kryesor midis të dyve është se AISI 316 përmban molibden për një përqindje jo më pak se 2%. Por cilat janë avantazhet? Vrazhdësia e zvogëluar e sipërfaqes: rezulton […]

INOXI dhe perdorimet e tij

Inoxi është një aliazh hekuri i karakterizuar nga një rezistencë e jashtëzakonshme ndaj korrozionit, veçanërisht në ajër të lagësht ose ujë të freskët. Kjo aftësi për t’i rezistuar korrozionit është për shkak të pranisë së elementeve aliazh, kryesisht krom, të aftë për të mbuluar veten me një shtresë të hollë dhe aderuese të oksideve, praktikisht […]

Llojet dhe formatet e llamarinave INOX

Ato mund të përdoren në prodhimin e trupave të automjeteve, pajisjeve shtëpiake, mobiljeve metalike, duke gjetur përhapje të gjerë sidomos në ndërtim. Ato mund t’i nënshtrohen zbrazjes, përkuljes, lakimit, vizatimit dhe shumë proceseve të tjera. Duke marrë parasysh trashësinë e tyre, fletët ndahen në kategori të ndryshme. Në varësi të përdorimit, mund të blini çarçafë […]